biografie

 

Biografie Robin Velderman

Robin Velderman werd op 6 augustus 1982 geboren in Deventer. Daar had hij ook zijn eerste kennismaking met radio. Op zijn slaapkamertje maakte hij vanaf zijn tiende radioprogramma's voor een uiterst select publiek: zijn ouders en de buren. En of die daar nu zo blij mee waren is nog steeds niet bekend.

In 1997 kwam hij bij Stadsradio Deventer FM terecht. Daar presenteerde jarenlang iedere zondag Veldertainment. Tijdens een "snuffelstage" bij Radio Oost in de zomer van 2000 werd zijn interesse voor de radiojournalistiek gewekt. Vandaar dat hij journalistiek ging studeren in Zwolle.Na vier zware jaren achter de studieboeken sleepte hij 2004 zijn HBO-diploma journalistiek binnen.

Robin Velderman werkte o.a. bij:

  • Slam!FM
  • Yorin FM
  • Dolfijn FM
  • ID&T Radio
  • Deventer FM
  • BNN
  • RTV Oost

In de tussentijd zat hij ook niet stil. Hij maakte een half jaar deel uit van de redactie van het BNN-radioprogramma United (Radio 1). En in januari 2001 was Robin één van de vier talenten die mochten beginnen bij de DJ School van Radio 538. In anderhalf jaar tijd werd hij op het 'Wim van Putten-tuchtcollege' opgeleid tot heuse radiojock.

Ruim een jaar nadat het 538-avontuur eindigde diende een andere hitzender zich aan: Yorin FM. Daar heeft hij tussen mei 2003 en juli 2004 als DJ gewerkt. Toen dat station een andere koers ging varen, namelijk de rock-kant op, werd de samenwerking beëindigd.

De journalistiek lonkte weer, (het diploma was net binnen), en Robin werd 'Eindredacteur Radio' bij persbureau Novum Nieuws. Daar werkte hij totdat ID&T Radio zich meldde voor wat invalklussen. Na een format- en naamwijziging van de dancezender was Robin dagelijks te horen tussen 10 en 13 uur op Slam!FM.

Na anderhalf jaar werd de zender overgenomen, en werd het halve dj-bestand de deur gewezen. Robin verhuisde naar Curacao, om daar iedere dag Villa Velderman te presenteren op Dolfijn FM. Na twee jaar begon het eilandleven te vervelen (ja, dat kan echt!) en kwam Robin terug naar Nederland. Eenmaal terug ging hij aan de slag als audiovormgever bij BNN.