ROBIN WERKTE VOOR ONDER MEER

BIOGRAFIE

 

Robin Velderman kwam in 1982 ter wereld in Deventer en zette daar ook zijn eerste stapjes in de radiowereld. Na jaren ‘radiootje spelen’ op zijn slaapkamer klopte hij aan bij Stadsradio Deventer FM waar hij op zijn veertiende op de zender werd losgelaten. Robin deed bij de populaire lokale zender ongeveer alles wat je bij de radio kunt doen: presenteren, verslaggeving, audiovormgeving, reclameverkoop, interviewen, redactie en meer.

 

Tijdens een ‘snuffelstage’ bij Radio Oost in de zomer van 2000 werd zijn interesse voor de radiojournalistiek gewekt. Vandaar dat hij journalistiek ging studeren in Zwolle. Toch was een andere radio-opleiding meer bepalend voor zijn carrière: de 538 DJ School. Bij die interne radiocursus werd hij in anderhalf jaar gedrild tot heuse radiojock.

 

Een jaar na de 538-opleiding kon Robin aan de slag bij hitzender Yorin FM. Toen dat avontuur vanwege een formatwijziging eindigde, lonkte de journalistiek weer. Het HBO-papiertje was net binnen en net afgestudeerde Robin werd ‘Eindredacteur Radio’ van persbureau Novum Nieuws.

 

Na wat invalklussen als radio-dj bij ID&T Radio kreeg Robin het aanbod om iedere dag een lunchprogamma te gaan maken bij de zender die kort daarop werd omgedoopt tot Slam!FM. Een ‘offer he couldn’t refuse’.

 

Curaçao

Het radiostation werd anderhalf jaar later overgenomen en het halve personeelsbestand werd de deur gewezen. Al snel kwam er nog zo’n ‘once in a lifetime’-aanbod: een eigen middagshow op Dolfijn FM, de populairste radiozender van Curaçao. Robin verhuisde naar de Caraïben en maakte daar dagelijks Villa Velderman.

 

Het eilandleven begon na twee jaar te vervelen (ja, dat kan echt!) en Robin kwam terug naar Nederland waar hij aan de slag ging als audiovormgever bij BNN Radio.

 

Switch

In 2011 maakte Robin de switch van het snelle en dynamische hitradio naar de serieuze journalistiek: hij werd nieuwslezer bij het ANP en mocht Nederland op de hoogte brengen van het belangrijkste wereldnieuws op zenders als Radio 538, Sky Radio, Radio Veronica en Q-Music.

 

Na een bezuinigingsronde bij het nieuwsbedrijf volgde de volgende switch;  naar tv. De radioman ging aan de slag als ‘broadcast operator’ bij DMC, dat de uitzendingen verzorgt van tientallen tv-zenders verspreid over Europa. Via-via kwam hij ook terecht in de eindregie bij SBS en Ziggo Sport.

 

Radio maakt Robin nog altijd bij RTV Oost, waar hij in 2012 begon als nieuwslezer.

ROBIN OP SOCIAL